OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Directorul pentru situaţii de urgenţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, a îndemnat, vineri, guvernele din Europa să ia măsuri urgente pentru a reduce transmiterea noului coronavirus, inclusiv interzicerea evenimentelor la care se adună multe persoane, astfel încât să nu fie nevoite să aplice iar starea de urgenţă, scrie Reuters. Europa a depăşit joi 100.000 de cazuri de Covid-19 zilnic pentru prima dată, scrie The Guardian.

În Europa, joi, au fost înregistrate pentru prima dată peste 100.000 de cazuri de infectare, în condiţiile în care nici Rusia sau Marea Britanie nu au reuşit să reducă numărul de cazuril în ultimele cinci zile.

„Nu avem răspunsuri noi. Ştim ce avem de făcut”, a afirmat Mike Ryan într-o declaraţie de presă susţinută la Geneva. „Este îngrijorător să vezi atât de multe ţări din Europa în care numărul infectărilor este în creştere iar guvernele trebuie să ia decizii ferme pentru a încerca să limiteze şi să blocheze transmiterea virusului”, a spus Ryan.

El a atras atenţia că persoanele în vârstă şi cele care fac parte din grupe vulnerabile trebuie protejate.

Distanţarea fizică, purtarea măştii, aerisirea încăperilor sunt foarte importante. Trebuie să fim foarte, foarte atenţi cu privire la întâlnirile la care participă mulţi oameni şi care stau apropiaţi.

Vineri, OMS a înregistrat un record de infectări cu noul coronavirus la nivel global – 350.766 în 24 de ore. Până în prezent, de la începutul pandemiei, virusul a afectat 36,58 milioane de persoane iar peste un milion de oameni au murit, conform Reuters.

Mike Ryan a anunţat că a prezentat conducerii OMS o listă cu specialiştii pentru o misiune internaţională în China, care să afle originile acestui virus, descoperit la sfârşitul anului trecut în Wuhan.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *