Omul care devine Dumnezeu

Omul Luminii, cel care nădăjduiește să se nască din nou în matricea Învierii, omul care descoperă, în paguba vieții sale, depărtarea de modelul firesc al umanității, Iisus Hristos, cel care cade în umbra Fiului lui Dumnezeu pentru a scăpa de propria umbră, acela este Omul care devine Dumnezeu. Pentru că, dintr-o ființă cu Tatăl, odată răscumpărat, mântuit, omul căderii revine la Om, la originea creației, la integralitate, la lumină, la definitiva îndepărtare de moarte.

Învierea Domnului, amintită an de an de un ceas istoric așezat de oameni pentru a stabiliza memoria, relansează, repetat, anul calendaristic al omului credincios, în nădejdea maturizării, în nădejdea că această reamintire a Adevărului, a naturii esențiale a omului – creație după chipul și asemănarea lui Dumnezeu – va deschide inima și va reface acea dragoste infinită pe care moartea nu o poate învinge.

Omul care devine Dumnezeu este fiecare dintre noi, atunci când risipim pâcla deasă a falselor valori, a modelelor strâmbe de existență, a aspirațiilor la nimic și nicăieri, departe de firea noastră, departe de înțelegere, dar extrem de aproape de frica zilnică și așezarea cutremurată în umbra morții.

Omul care devine Dumnezeu este omul care se eliberează de ură, de invidie, de viscerala poftă de putere cu orice preț, de frica următoarei secunde de singurătate și nesiguranță.

Omul care devine Dumnezeu este omul întreg, descoperindu-și legăturile sfinte cu scopul existenței, cu intimitatea vieții desprinse de lucruri.

Omul care devine Dumnezeu este cel care reface, cu trudă dar senin, drumul netezit de Iisus Hristos înainte de a purcede la Tatăl. Este omul care regăsește modelul perfect al umanului în Iisus Hristos, care înțelege că acest model este, în fapt, starea inițială, completă a fiecăruia dintre noi.

Sărbătoarea care oprește timpul în loc, pentru a recupera nădejdea omului, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este un bun motiv de profundă respirație și curățire sufletească; este un bun motiv pentru a ne aminti cine este Calea, Adevărul și Viața.

Din suflet, îmi doresc, pentru fiecare dintre voi, cei ce citiți aceste rânduri, să aveți parte de o Lumină a Învierii atât de puternică încât să vă umple zilele de iubire, să vă spele gândurile de negură și să deschidă calea pe care merge Omul care devine Dumnezeu!

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

Foto: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *