Operatorii din turism anunţă număr record de rezervări pe Valea Prahovei pentru sărbătorile din decembrie

Unităţile de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate în proporţie de 70 la sută pentru Crăciun de 95 la sută de Revelion, anunţă operatorii din turism. Cele mai căutate staţiuni sunt, potrivit rezervărilor, Sinaia, Buşteni şi Azuga.

Potrivit datelor furnizate de Ascoiaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, multe dintre locurile de cazare din staţiunile prahovene sunt deja rezervate pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului.

”În Sinaia, Buşteni şi Azuga, pentru Crăciun, 70% din locurile disponibile sunt rezervate, în timp ce, pentru Revelion, în aceleaşi staţiuni mai mult de 95% din locuri sunt deja ocupate” se arată într-un comunciat dat publicităţii de APDT Prahova.

Conform aceleiaşi surse, în zonele Breaza şi Campina pentru minivacanţa de 1 decembrie gradul de ocupare a locurilor de cazare este  de 60 la sută, iar pentru Crăciun, în Câmpina, gradul de ocupare se ridică la 60% iar la Breaza 50%, în timp ce pentru Revelion ambele staţiuni au un grad de ocupare de peste 65%.

Pentru perioada de Crăciun, un pachet de patru nopţi la un hotel de patru stele care include cină festivă de Crăciun va costa aproximativ 1.800 de lei de persoană, în timp ce la unităţile de cazare din categoria trei stele turiştii vor achita 1.300 lei/persoană, pentru acelaşi tip de pachet.

Pentru Revelion, pachetele includ cină festivă în noaptea dintre ani şi vor costa, la un hotel de 4 stele, peste 3.000 lei de persoană, iar la 3 stele, peste 2.000 de lei/persoană.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *