Operatorii economici pot solicita clase de învățământ dual sau profesional

Operatorii economici din județ pot solicita Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara clase de învățământ dual sau profesional. Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara plecând de la viziunea instituției ”Şcoala hunedoreană, între tradiţie şi modernism, formează tineri cu valori morale şi competenţe-cheie dezirabile pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii!” susține dezvoltarea și promovarea învățământului dual și profesional.

”Suntem convinși că educația și formarea profesională reprezintă o prioritate pentru fiecare comunitate locală, fiind considerate pârghii absolut necesare pentru relansarea și dezvoltarea durabilă a comunității. Nevoia de performanță profesională și integrarea absolvenților pe piața muncii, în contextul socio – economic actual, dezvoltarea parteneriatelor cu operatorii economici, atragerea de noi operatori economici care să investească în formarea profesională a tinerilor prin învățământul profesional și dual, sunt priorități asumate de către echipa managerială a instituției noastre.
În acest context, informăm operatorii economici din județul Hunedoara, că în conformitate cu prevederile Ordinului ME nr. 5513/29.10.2021, au oportunitatea ca în perioada 1 noiembrie – 19 noiembrie 2021, să solicite clase de învățământ dual sau profesional prin completarea solicitărilor de școlarizare în învățământul dual și profesional (Anexa 1 și Anexa 2) la Ordinul ME nr. 5513/2021.

Solicitările operatorilor pentru învățământul dual (Anexa 1) vor fi transmise pe adresele de email: registratura.cndipt@gmail.com și luizadanaipt.hd@gmail.com, până la data de 19 noiembrie 2021”, arată ISJ Hunedoara.

Solicitările operatorilor economici pentru învățământul profesional vor fi transmise pe adresele de email ale unităților de învățământ profesional și tehnic cu care doresc să încheie contracte de pregătire practică și la adresa luizadanaipt.hd@gmail.com, până la data de 19 noiembrie 2021.

Solicitările în format editabil pot fi descărcate de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara sau de pe forumul instituției școlare cu care se doreșete încheierea parteneriatului.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *