Opt deveni luptă pentru EURO 2018 la futsal

Astăzi, cu începere de la ora 19:30, prima reprezentativă de futsal a României joacă cel mai important meci din acest an, urmând a întâlni, la Tbilisi, selecționata similară a Georgiei,  în returul barajului de calificare pentru Campionatul European (CE) de anul viitor. În prima manșă din play-off-ul pentru EURO 2018, competiție care va avea loc în Slovenia, între 30 ianuarie și 10 februarie, România și Georgia au remizat, la Deva, scor 2-2.

Meciul de la Deva fost controlat de „tricolori” dar și în futsal, ca și în alte sporturi, ratările și fazele frumoase nu se contabilizează, ci doar golurile. Gruzinii au condus la pauză, cu 2-0, prin golurile înscrise de Nikoloz Kurtanidze, în minutul 10, și Murtaz Kakabadze, în minutul 15, ambele reușite ale celor din Georgia fiind contrar cursului jocului. Romînia a egalat, în partea secundă, prin dubla lui savior Valadares, din minutele 24 și 25 și, în ciuda eforturilor depuse, romînii nu au mai reușit să înscrie, iar meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2.

Pentru a se califica, „tricolorii” au nevoie de o victorie, la orice scor, lucru care le stă la îndemână, sau de un egal, de la 3-3 în sus, și acest rezultat fiind perfect posibil. „Noi purtăm întreaga responsabilitate pentru rezultat. I-am cam luat de sus și, în loc să avem un avantaj liniștitor sau, măcar, o victorie la un gol diferență, am reușit doar un rezultat de egalitate. Returul va fi unul greu, dar cred că putem învinge și să ne calificăm la Campionatul European”, a declarant căpitanul echipei naționale a României, Emil Răducu.

Dacă se vor califica, românii vor bifa a patra lor prezență la un CE de futsal, după ce au participat la edițiile din 2007, 2012 și 2014. „Sigur că sunt dezamăgit de rezultat, noi având potențialul de a câștiga pe teren propriu. Am făcut, recunosc, și câteva greșeli tactice, pe care mi le asum, și sunt convins că la meciul retur, unde vrem calificarea, nu se vor mai repede. Mulțumesc publicului din Deva, care ne-a ajutat foarte mult”, a spus antrenorul – jucător Robert Lupu, selecționerul României. În lotul României, de 15 fotbaliști, sunt opt jucători de la campioana națională, Autobergamo, aceștia fiind Petrișor Toniță, Florin Matei, Cristian Matei, Florin Ignat, Dumitru Stoica, Paulo Ferreira, Alpar Csoma și Adrian Pânzaru, plus alți trei jucători care au evoluat, în trecut la Deva, fiind vorba depre antrenorul – jucător Robert Lupu, căpitanul echipei naționale, Emil Răducu, singurul jucător român selecționat care evoluează peste hotare, și Vlad iancu, portar care a plecat de la Autobergamo de nicio lună.

Revenind la cei opt selecționați de la Deva, pe parcursul jocului tur s-a observat un lucru bizar, în sensul că, nici măcar pentru o secundă, pe parchet nu s-au aflat, împreună, patru jucători de câmp de la Autobergamo, campioana națională…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *