Oraşe înfrățite în carantină – concert online

Comunități din trei orașe înfrățite din trei țări diferite organizează un concert online. Evenimentul este prezentat de tinerii muzicieni talentaţi ale celor trei oraşe înfrăţite: Petroşani, Wolfsberg – Austria şi Várpalota.- Ungaria. Oraşele prezintă în faţa publicului spectator o colaborare  deosebit de interesantă.

Proiectul iniţial era ca Várpalota să organizeze o tabără muzicală la sfârşitul lunii iunie cu participarea oraşelor Petroşani şi Wolfsberg.

Din păcate, pandemia COVID 19 a împiedicat această iniţiativă, dar în ciuda circumstanţelor actuale, primăria oraşului Varpalota nu a vrut să renunţe la această idee. În urma acestei hotărâri, a luat naştere concertul on line cu participarea oraşelor Petroşani, Wofsberg şi Várpalota.

Atracţia principală a colaborării va fi concertul online. Programul proiectului cuprinde participarea a câte 6 elevi din fiecare localitate, momentele artistice prezentate de aceştia fiind parte integrantă a unui program asemănător unui veritabil concert. La Petroşani elevii şi-au facut înregistrările singuri sau împreună cu părinţii, la domiciliu, cu ajutorul unui telefon inteligent.

La Wolfsberg autorităţile au considerat că elevii se pot întoarce în clădirea şcolii începînd de la mijlocul lunii mai, deci în Austria proiectul s-a realizat în incinta unităţii de învăţământ.

La Várpalota s-a înregistrat online, toţi elevii fiind la domiciliu, iar partiturile trimise da către fiecare elev, au fost compilate de către un profesionist.

 

 

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *