Orban: Cerem apăsat Guvernului să renunţe la mecanismul obligatoriu de plată defalcată a TVA

PNL cere Guvernului să renunţe la mecanismul obligatoriu de plată defalcată a TVA, liderul PNL Ludovic Orban, afirmând că nu înţelege de ce Executivul nu renunţă la această măsură, în condiţiile în care propriile firme ale membrilor PSD nu au optat pentru contul special de TVA. Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat deja că măsura va fi valabilă doar pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă

„Cerem apăsat Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea reglementărilor din ordonanţa de urgenţă prin care au introdus Split Account TVA. PNL derulează o campanie de strângere de semnături de la angajaţi în sectorul privat, persoane fizice autorizate, patroni, manageri, antreprenori. Avem strânse zeci de mii de semnături împotriva acestei măsuri”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a afirmat că nu înţelege de ce Guvernul nu renunţă la această măsură, în condiţiile în care firme proprii ale membrilor PSD nu au optat pentru contul special pentru plata TVA.

„Tel-Drum, de exemplu, celebra firmă din anturajul domnului Dragnea. Noul ministru, Felix Stroe nu a optat, firma Dobre şi fiii, firma ministrului Turismului, firma domnului Tăriceanu. Toate firmele în care apar ca acţionari miniştrii Marcel Ciolacu, Graţiela Gavrilescu, Florin Bodog, Lucian Romaşcanu, Lucian Şova, Viorel Ilie, Ilan Luafer nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA”, a subliniat Orban.

El a mai spus că nu crede că sunt mai mult de 1.000 de firme care au optat pentru această măsură.

„Din sutele de mii de firme din românia, nu cred că sunt mai mult de 1.000 de firme care au optat pentru asta. De altfel, şi în declaraţii publice făcute de premier s-a văzut tendinţa de a face un pas înapoi din partea Guvernului. Dar cum noi nu credem în declaraţii, solicităm Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea TVA în integralitate”, a mai spus liderul PNL.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, la Parlament, că ordonanţa privind introducerea plăţii defalcate a TVA va fi modificată astfel încât măsura să fie obligatorie doar pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă, urmând ca pentru restul firmelor să fie opţională.

”(Split TVA – n. red.) se va aplica de la 1 ianuarie pentru cei care sunt rău-platnici şi pentru societăţile care sunt în insolvenţă. Restul, numai cei care doresc să opteze voluntar. Deci, TVA split nu urmăreşte să inducă o dificultate pentru operatorii economici. Dacă sunt unii dintre ei care vor dori să opteze, sigur că pot să o facă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul şedinţei coaliţiei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.