Orban: Am convocat Biroul Executiv al PNL pentru a stabili mandatul la discuţiile de la Cotroceni

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi pentru News.ro că a convocat Biroul Executiv al PNL pentru a stabili mandatul la discuţiile de la Cotroceni pe tema nominalizării premierului.

„Am convocat Biroul Executiv al PNL pentru ora 13:00, pentru a lua o decizie în perspectiva discuţiilor de la Cotroceni”, a afirmat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar, că a convocat pentru miercuri la consultări partidele parlamentare, întrucât doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern.

Preşedintele a făcut o scurtă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în care a anunţat că premierul Mihai Tudose i-a înaintat demisia din funcţie şi că a acceptat-o.

”Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD”, a continuat Klaus Iohannis.

Şeful statului a anunţat în continuare că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca interimar la conducerea Guvernului.

”Iar pentru o procedură rapidă, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări”, a încheiat preşedintele Iohannis.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *