Orban, despre relaţia cu preşedintele României

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că, în calitate de preşedinte al liberalilor, a avut un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis care a funcţionat “aproape fără cusur”, precizând că a fost o colaborare extrem de bună şi aşa va fi şi de acum înainte.

Orban a fost întrebat miercuri, ce a discutat marţi seara cu apropiaţii săi din PNL, menţionând că a vorbit despre strategia pentru congres.
Întrebat ce strategie va aborda la alegerile interne, el a răspuns: “O campanie inteligentă, o campanie pozitivă, o campanie la firul ierbii, o campanie în care să prezentăm membrilor PNL şi delegaţilor care vor veni la congres perspectivele PNL, obiectivele echipei mele şi mijloacele prin care urmărim să atingem obiective. Sigur că am stabilit foarte clar că obiectivul nostru este să menţinem PNL în primul rând, să câştigăm alegerile prezidenţiale, alegerile locale, alegerile parlamentare. Am discutat de competiţii, sunt competiţii de mâine, încep conferinţele judeţene şi de susţinerea reciprocă a candidaţilor care sunt în echipa mea. Au fost prezenţi reprezentanţi din 38 de filiale judeţene şi de sector, sunt unii care nu au putut să vină, fie preşedinţi, fie oameni care mă susţin”, a declarat Orban.

El a vorbit şi despre relaţia pe care o are cu preşedintele Klaus Iohannis.

“Sunt preşedintele PNL, în această perioadă am avut un parteneriat cu preşedintele României care a funcţionat aproape fără cusur. Împreună, în acest parteneriat, am făcut lucruri extrem de importante pentru România, atât pe plan intern, cât şi pe plan european şi internaţional şi am o relaţie cu preşedintele Iohannis care poate fi evaluată de orice privitor, de orice cetăţean prin prisma cooperării pe care am avut-o, nu numai în cei patru ani”, a explicat liderul PNL.
Acesta a precizat că are o comunicare permanentă cu preşedintele României.
“E o colaborare extrem de bună şi aşa va fi colaborarea şi de acum înainte. (…) Sunt într-o comunicare permanentă cu preşedintele României”, a menţionat Orban.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine. „Aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a mai spus şeful statului, părând să contrazică punctul de vedere susţinut de Ludovic Orban în weekend.
Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut că „cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”.
Afirmaţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă, ca replică la explicaţia unui senator liberal care a argumentat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *