Orban: Obiectivul nostru trebuie să fie să stopăm cu orice preţ creşterea numărului de cazuri

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că obiectivul este să stopăm cu orice preţ creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, încercând să afectăm cât mai puţin economia. La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că sunt 368 de localităţi au depăşit 3 cazuri la mie, mai multe astăzi cu 15 decât ieri.

”Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu noul coronavirus. Situaţia comparativă ne-ar putea genera o stare de satisfacţie, dar trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra covid-19. E clar că multe ţări se confruntă cu o creştere aproape inexplicabilă a numărului de cazuri şi multe ţări iau restricţii ca în perioada primului val. Obiectivul nostru trebuie să fie să stopăm cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, evident fără să afectăm activitatea economică, dar să implementăm cu eficienţă toate deciziile pe care le-am luat”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat situaţia localităţilor care au depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori.

”Avem 368 de localităţi care au depăşit rata de 3 la mie şi unde au fost dispuse măsurile stabilite de Guvern. Masca obligatorie în spaţiile deschise, închiderea cinematografelor”, a afirmat Arafat, pecizând că astăzi sunt cu 15 localităţi mai mult decât ieri.

Premierul a cerut o evaluare a situației după luarea măsurilor în localităţile care au multe cazuri: ”Aici ar trebui să vedem dacă există o tendinţă de diminuare a numărului de cazuri”.

Arafat a precizat că sunt discuţii pentru carantinarea mai multor localităţi, însă în multe locuri există o reticenţă faţă de luarea acestei măsuri.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.