Ordinul care prevede ca scenariile după care elevii merg la şcoală să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată vinerea, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat în Monitorul Oficial. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, practic, s-a renunţat la sintagma “săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri”. “Încercăm să ne adaptăm la o realitate într-o continuă schimbare, având în minte în permanenţă interesul elevului”, susţine el.

Ordinul care modifică ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii care prevedea ca referinţă pentru funcţionarea şcolilor într-o săptămână rata de infectare din ziua de vineri a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.

„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi DSP trebuie să analizeze hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, de fapt, să o iniţieze. Asta este ideea, de a putea adapta scenariul la realităţi. Practic, prin articolul 3 alineatul 2 am renunţat la sintagma «săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri» Acestea sunt cuvintele care au ieşit din ceea ce se cunoaşte. Nu există variantă perfectă. Sigur, pot să vă spun de pe acum, neajunsul este – am susţinut cadenţa săptămânală şi raportare la ziua de vineri -, în urma unor solicitări insistente, cu argumentul următor: dacă Bucureştiul este de luni sub rata de infectare de unu la mie de ce trebuie să sufere copiii toată săptmămâna neavând acces la şcoală? După care au fost şi celelalte păreri, de ce ne spuneţi de duminică ceea ce trebuie să facem miercuri deja… Încercăm să ne adaptăm la o realitate într-o continuă schimbare, având în minte în permanenţă interesul elevului, pentru că pe mine cel puţin nu o să mă convingă nimeni că elevii nu înregistrează pierderi rămânând în sistemul online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a menţionat că se doreşte să li se dea posibilitatea elevilor de a merge la şcoală, fără a-i obliga însă pe cei care au simptome sau vulnerabilităţi.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *