Ordonanţă de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru pregătirea anului de învăţământ, adoptată de Guvern

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru pregătirea anului de învăţământ în contextul epidemiei de COVID-19. 150 de milioane de euro provin din fonduri europene nerambursabile, iar contribuția națională este de 25 de milioane de euro.

Premierul Ludovic Orban: „Am aprobat ordonanţa de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar. Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi. De asemenea, decontăm cheltuielile pentru măşti şi alte echipamente de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice care au nevoie. ”

Potrivit actului normativ, se aprobă achiziţionarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete pentru uz şcolar cu acces la internet, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu on-line, în limita a 100.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb InforEuro din luna august 2020, din care contribuţia Uniunii Europene (UE) este de 75.000.000 euro, iar contribuţia naţională este de 25.000.000 euro.

Totodată, școlile vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, în valoare de 50 milioane euro, precum și containere sanitare mobile, în care se vor investi alte 25 milioane euro. Echipamentele de protecție și containerele sanitare vor fi achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *