A intrat în vigoare Ordonanță Militară 9

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat joi o nouă ordonanţă militară, o primă măsură fiind prelungirea perioadei de suspendare a zborurilor către mai multe destinaţii. Vela a precizat că interdicţia impusă privire la exporturile de grâu şi de produse derivate nu mai este valabilă. El a reluat joi apelul către români de a evita aglomerările  şi de a nu primi oaspeţi şi de a nu merge în vizită.

 

viewscnt

”Pentru a face un nou pas pentru a preveni efecient coronavirusului şi a reglementa unele prevederi, astăzi am prezentat ordonanţa militară numărul 9. Am prelungit anularea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de nord, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa, Germania, SUA. Au fost suspendate în ordonanţele anterioare şi termen de 14 zile reglementat în prevederile respective astăzi este prelungit proporţional pentru fiecare ţară”, a precizat Vela.

Altă reglementare este excepţia la normele de izolare pentru navigatori dacă nu au simptome de Covid-19. Ei îndeplinesc aceleaşi condiţii ca şi şoferii de la maşinile de marfă.
Lucrătorii transfrontalieri care muncesc în zona cu Bulgaria sunt exceptaţi de la izolare dacă nu prezintă simptome de Covid-19, la fel cum s-a procedat cu muncitorii de la graniţa cu Ungaria.
Pieţele agroalimentare rămân deschise şi în această perioadă cu respectarea prevederilor ordonanţelor militare, ministrul făcând un apel la cei care conduc aceste pieţe să fie foarte atenţi şi să evite aglomeraţia şi în interiorul pieţei, pentru că altfel riscă închiderea
În ceea ce priveşte exporturile de grâu, ministrul Afacerilor Interne a anunţat: ”Prin această ordonanţă articiole care interzic acest export îşi incetează aplicabilitatea. În urma discuţiilor purtate cu comercianţii de produse cerealiere s-a reuşit perspectiva şi s-a clarificat achiziţia necesară pentru completarea rezervei de stat. astfel încât ecuritatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Tot ce a fost interzis la export, din acest moment anunţ producătorii şi comercianţii că nu mai este interzis”.
El a făcut din nou apel să fie respectate prevederile ordonanţelor militare, inclusiv recomandările primite de la BOR.
”Evitaţi aglomerările dacă mergeţi la cumpărături, evitaţi interacţiunea cu alte persoane, nu mergeţi în vizite şi nu primiţi oaspeţi de Paşte! Sunt conştient că este greu, motiv pentru care am ajuns la un acord pentru a ne asigura că Lumina Sfântă ajunge la toţi românii care îşi doresc asta. Cu înţelepciune, vom trece peste această perioadă dificilă”, a declarat Marcel Vela la începutul intervenţiei sale.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.