Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reluat testele clinice pe hidroxiclorochină

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, miercuri, reluarea testelor clinice pe hidroxiclorochină, la nouă zile după ce le-au suspendat ca urmare a publicării unui studiu în prestigioasa revistă medicală The Lancet, scrie AFP.

La sfârşitul lui aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat teste clinice pe hidroxiclorochină, numite „Solidaritate”, cu scopul de a trata eficient contra Covid-19.

Pe 25 mai, autoritatea sanitară mondială a anunţat suspendarea testelor făcute pe hidroxiclorochină ca urmare a publicării unui studiu în revista medicală The Lancet caracterizat drept ineficient

Le 25 mai, l’autorité sanitaire mondiale avait annoncé la suspension des essais portant sur l’hydroxychloroquine suite à la publication d’une étude dans la revue médicale The Lancet care considera ineficientă sau chiar nocivă utilizarea clorochininei sau a derivaţilor săi, cum ar fi hidroxiclorochina împotriva Covid-19

Această suspendare a testelor ar trebui să permită OMS să analizeze informaţiile disponibile şi o decizie este aşteptată la mijlocul lui iunie.

Dar când revista The Lancet s-a distanţat, marţi seară, de studiu, recunoscând într-un avertisment formal că „probleme importante” sunt în legătură cu acest subiect, OMS a publicat concluziile mai târziu decât era prevăzut.

După analiza „datelor disponibile despre mortalitate”, membrii Comitetului de securitate şi monitorizare au estimat „că nu există niciun motiv pentru a modifica protocolul” studiilor clinice, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale.

Publicat pe 22 mai în The Lancet, studiul fondat pe datele a 96.000 de pacienţi, intenaţi între decembrie şi aprilie în 671 de spitale, a comparat starea celor care au primit tratament cu cel al pacienţilor care nu l-au primit.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.