Organizația Salvați Copiii îi trimite pe cei mici în tabere

Organizația Salvați Copiii îi trimite pe cei mici în tabere. 120 de copii din județele Hunedoara, Argeș, Caraș-Severin, Iași și Vaslui, care au părinții plecați în străinătate, își vor petrece vacanța de vară în taberele deschise de Organizația Salvați Copiii.

Prima tabără de vară organizată de Salvați Copiii va avea loc la Sinaia, în perioada 15 – 19 iulie. Activităţile recreative şi celelalte activităţi de suport , din domeniile educaţional, social şi psihologic, destinate copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în afara țării reprezentanţilor lor din centrele Salvaţi Copiii din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Vaslui (şase centre de zi) sunt realizate cu sprijinul financiar al Pepco România.

„Copiii rămaşi singuri acasă, ai căror părinţi muncesc în străinătate, pentru ca ei să aibă în ţară o viaţă mai bună, reprezintă un fenomen sociologic complex, care trebuie abordat atât social, cât şi psiho-emoţional. Sunt copii puternici, dar vulnerabili, care au nevoie de relaţii sociale şi de timp de calitate cu ceilalţi. În timpului anului şcolar, lucrăm cu aceşti copii în centre specializate, unde pedagogii şi psihologii Salvaţi Copiii le vin în întâmpinare, îi ascultă. În timpul verii, când şcolile intră în vacanţă, sentimentul de singurătate şi uneori de abandon se acutizează, de aceea am pus la cale aceste tabere în care niciun copil să nu fie lăsat singur”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

De la iniţierea programului dedicat copiilor rămaşi singuri acasă, peste 7.500 de copii şi 5.200 de adulţi au beneficiat de suportul organizației Salvaţi Copiii, cu sprijinul echipelor multidisciplinare formate din asistenţi sociali, psihologi şi cadre didactice, în 17 centre de zi din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa (2 centre), Iaşi, Hunedoara (2 centre), Mureş (2 centre), Neamţ, Suceava, Vaslui, Timiş.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.