Pădure tânără în munții Godeanu

În inima sacra a munților Godeanu, o minunată pădure nou instalată a început să-și dezvăluie frumusețea la doar un deceniu după ce au fost înființate primele plantații de puieți de rășinoase. Această zonă, considerată sfântă de către daci, a devenit un loc de înflorire a naturii, unde tradiția și legătura cu pământul au fost reînviat într-un mod sublim.

„Pădurea nou instalată în Godeanu (Muntele sacru al dacilor) a prins contur la 10 ani după ce s-au realizat primele plantații cu puieți de rășinoase”, arată Ocolul Silvic Grădiște.

În decursul acestor 10 ani, rășinoasele au crescut înalți și viguroși, transformând treptat peisajul într-o adevărată pădure. Fiecare pom a devenit o mărturie a perseverenței și a grijii oamenilor pentru mediul înconjurător. Cu trecerea anilor, au început să se adune și alte specii de plante și animale, contribuind la diversitatea acestei păduri sacre.

Pădurea din Godeanu a prins viață laolaltă cu amintirile strămoșilor daci, care o venerau ca un loc sacru de conectare cu natura și zeii lor. Astăzi, această pădure nou instalată este nu numai o comoară a biodiversității, ci și un loc de reflecție și de respect pentru tradițiile și valorile care au fost transmise de-a lungul generațiilor. Ea continuă să crească și să se dezvolte, la fel cum a făcut și poporul dac, aducând astfel omagiul meritat Munților Godeanu, locului lor sacru.

Campaniile de împădurire sunt esențiale pentru protejarea mediului înconjurător și pentru asigurarea unui viitor durabil pentru generațiile viitoare. Prin plantarea și îngrijirea arborilor și a pădurilor, putem aduce contribuții semnificative la soluționarea problemelor legate de schimbările climatice și conservarea biodiversității.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *