Păduri de fag regenerate în urma tăierilor

Romsilva prezintă  imagini cu păduri  de fag regenerate natural, sub masiv, în urma tăierilor progresive, la Ocolul Silvic Grădiște din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Hunedoara. Contrar unor opinii, pădurile se regenerează atunci când tăierile se fac în mod corespunzător.

Suprafețele regenerate natural sau artificial, prin împăduriri, sunt îngrijite cel puțin 6 ani de silvicultorii Romsilva, până când se transformă într-o pădure tânără.

”În cazul puieților forestieri  plantați în campaniile de împăduriri, anual se efectuează mai multe lucrări de îngrijiri, manual sau mecanizat, precum îndepărtarea vegetației lemnoase sau ierboase din jurul puieților sau săparea în jurul puieților, pentru a sprijini dezvoltarea acestora. La regenerările naturale, sunt efectuate lucrări de stimulare a regenerării noilor lăstari din rădăcină din care se vor dezvolta noi arbori, îndepărtarea speciilor copleșitoare și cele de favorizare a instalării semințișului”, arată Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a efectuat anul trecut lucrări de îngrijiri a suprafețelor regenerate artificial, prin împăduriri, pe 53.000 de hectare și pe alte 14.900 hectare suprafețe regenerate natural, în pădurile de stat administrate. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare  fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.

 

 

Colaborator

FOTO: Romsilva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *