Parcări și spațiu verde, în Deva

Localitățile din țară se confruntă cu o lipsă acută de parcări. La Deva, autoritățile locale încearcă să rezolve acest inconvenient și să crească gradul de confort în localitate. Edilii au demarat o procedură de licitație pentru amenajarea unor parcări pe Aleea Poiana Narciselor. În acest sens, s-a scos la licitație proiectul tehnic și execuția, iar suma alocată este de 113.532,77 RON. Parcarea ar urma să fie amenajată în zona imobilului 43 de pe strada Aleea Poiana Narciselor. Potrivit documentației, “în prezent pe ambele părți ale aleilor carosabile, pe platforma de pământ șI trotuare, sunt parcate neorganizat autoturisme. Circulația se desfășoară greoi și în lipsă de siguranță, cu viteză mică de deplasare se creează aglomerări și ambuteiaje”.

Prin executarea lucrărilor se are în vedere descongestionarea circulației, prin eliberarea unei benzi de circulație, care este ocupată în prezent de autoturismele parcare, dar șI asigurarea lățimii libere a trotuarelor, asigurând o circulație mai fluentă șI în siguranță atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni.

“Investiția reprezintă una din oportunitățile de revitalizare a peisajului urban din zonă, face parte din obiectivele prioritare de dezvoltare. Prin realizarea investiției se va asigura condiția tehnică, în conformitate cu normativele privind Siguranța circulației autovehiculelor și a pietonilor, care presupune asigurarea protecției utilizatorilor, împotriva riscului de accidentare”, mai arată documentul.

Reamenajarea parcărilor existente însumează o suprafață redadă spațiilor verzi de 419 metri pătrați, iar în urma lucrărilor se va asigura un număr de 23 de locuri de parcare, dintre care două locuri pentru persoanele cu handicap locomotor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *