Parcările din centrul municipiului Petroșani ar putea fi taxate

Parcările care se află în centrul municipiului Petroșani ar putea fi taxate. Edilii caută să fluidizeze traficul în zona centrală, acesta fiind aglomerat la orele de vârf. A existat, în urmă cu câteva luni, o dezbatere publică pentru concesionarea locurilor de parcare, însă posesorii de autoturisme nu au agreat ideea.

În ceea ce privește locurile de parcare, o să reiau această temă a parcărilor cu plată, pentru că oriunde parcările sunt contra-cost. Am luat legătura cu o firmă de soft și vom vedea pe viitorcum vom dezvolta și această activitate, într-un concept mai larg, este vorba de un concept “smart city”, pe care vrem să îl dezvoltăm, la Petroșani, în primă fază pe patru domenii. Pe viitor vrem ca aceste parcări care sunt în centrul orașului să fie parcări cu plată și să fie și posibilitatea să plătească electronic”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La orele dimineţii şi nu numai cu greu se mai găsesc locuri de parcare. La nivelul localităţii erau, în urmă cu doi ani, în evidenţele Serviciului Local de Impozite şi Taxe 12.024 de automobile, aici fiind incluse şi autobuzele, remorcile sau tractoarele, în timp ce numărul locurilor de parcare era de puțin peste 7000.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.