Parcul de afaceri de la Simeria: dăm sau nu banii înapoi?

Două milioane de euro ar urma să dea înapoi Consiliul Județean Hunedoara, pentru neîndeplinirea indicatorilor economici de la Parcul de Afaceri din Simeria. Dacă și când vor fi dați acești bani din bugetul județului vom afla în luna octombrie, precum și cât de mulțumiți au fost finanțatorii proiectului de procentul de realizare a indicatorilor economici.

În ceea ce privește Parcul de Afaceri de la Simeria, deocamdată nu există sume de returnat. În iunie 2016 indicatorii erau 0% și plana riscul unei corecții financiare în valoare de 2 milioane de euro. Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara a reușit să obțină prelungirea termenului de îndeplinire a indicatorilor economici până în octombrie 2017”, precizează reprezentanții Biroului de presă din cadrul CJ Hunedoara.

La începutul lui 2015 se anunța cu surle și trâmbițe inaugurarea unui important obiectiv al Simeriei, Parcul de afaceri, care ar fi reușit să scoată zona din foame. Peste 21 de milioane de lei a fost valoarea totală, din care aproape opt milioane de lei au fost dați de organismele europene, care-și doreau ca noi să ne dezvoltăm ca-n alte țări. Însă lucrurile s-au rezolvat așa, ca la noi. Românește.

”Valoarea totală a proiectului – 21.266.662,00 lei din care 7.818.966,61 lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile din partea UE; 3.909.483,31 lei reprezintă contribuția U.A.T. Hunedoara; 9.538.212,08 lei reprezintă contribuția Consiliului Local al orașului Simeria.

Parcul de Afaceri Simeria va oferi o serie de servicii pentru firmele găzduite în această structură, cu scopul de a le sprijini în demersurile lor pentru dezvoltarea afacerilor, identificarea de parteneri, colaboratori, oportunități de finanțare, servicii de instruire și organizare de evenimente socio-economice (simpozioane, conferințe etc.): servicii de închiriere a spațiilor pentru desfășurarea activității; acces la utilități, dotări și logistică pentru firmele locatare. De asemenea, în cadrul Parcului de Afaceri Simeria vor fi oferite servicii specializate: consultanță în afaceri; consultanță în elaborarea de proiecte cu finanțări nerambursabile; consultanță economico-financiară; servicii de contabilitate; consultanță tehnică; consultanță juridică; servicii de marketing; cursuri de formare și perfecționare, etc. În cadrul Parcului de Afaceri Simeria vor fi organizate: conferințe, târguri, expoziții, simpozioane, cursuri, seminarii la nivel local/județean/regional/național și internațional pe diferite teme de interes în domeniul antreprenorial, socio-economic, cercetare și inovare, a dezvoltării afacerilor, etc”, se arată în prezentarea proiectului de succes.

citește și:

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *