Parlamentul European va adopta în sesiunea din 22 – 25 octombrie o rezoluţie pe tema situaţiei din România

Parlamentul European va dezbate în următoarea sesiune situaţia din România, iar în cea de a doua sesiune plenară din octombrie va adopta o rezoluţie pe această temă, anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan, care precizează că premierul Viorica Dăncilă va fi invitată la dezbatere.

„Avem noutăţi despre dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie). Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie)”, a scris pe Facebook europarlamentarul Sigfried Mureşan.

El afirmă că prim-ministrul Viorica Dăncilă va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie.

Parlamentul European a votat miercuri începerea procedurii de sancţionare a Ungariei pentru încălcarea regulilor democratice. După un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au susţinut moţiunea de a activa Articolul 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei. Guvernul lui Viktor Orban este acuzat că a redus la tăcere presa, a atacat ONG-urile şi a subminat independenţa justiţiei.

Această măsură nu va duce la penalizarea imediată a Ungariei, dar va deschide calea către impunerea unor sancţiuni. Votul înseamnă, de asemenea, că Ungaria va primi un avertisment oficial pentru că a încălcat valorile europene.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *