Parteneriat de promovare și punerea în valoare a monumentelor istorice și naturale

Comuna Balșa, situată în nord-estul județului Hunedoara administrează un teritoriu în care se împletesc armonios monumentele istorice, cele eclesiastice cât și tradițiile populare. Toate sunt situate într-un cadru natural în care se remarcă abrupturi amețitoare, grohotișuri, peșteri și chei săpate în stâncă de apele repezi, de la munte.

Dealul „Cetăţuie” sau „Cetăţeaua” este situat pe teritoriul administrativ al satului Ardeu – foto: Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Între acestea, Dealul Cetățuie cu vestigiile care dovedesc locuirea întregii arii pe parcursul mai multor milenii, reprezintă unul dintre reperele cele mai importante ale întregii zone. Obiectivul a fost cercetat de Muzeul din Deva, încă din secolul al XIX-lea.

Având în vedere potențialul remarcabil al teritoriului administrativ al comunei și pentru că este puțin cunoscut publicului, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva împreună cu Primăria Comunei Balșa au hotărât să încheie un parteneriat având ca scop promovarea și punerea în valoare a monumentelor aflate pe teritoriul comunei Balșa, jud. Hunedoara.

 

 

Secţia de Marketing şi Relaţii cu Publicul

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *