Parteneriat între școlile din Petroșani și cele din Varpalota

Un protocol de înfrățire a fost semnat între reprezentanții Colegiului Național Mihai Eminescu – secția maghiară și Liceul Thury Gyorgy din Varpalota. Localitățile Petroșani și Varpalota din Ungaria sunt înfrățite de 20 de ani, iar acum a venit momentul ca un protocol de colaborare să fie semnat și între unitățile de învățământ.

“Ne dorim ca acest parteneriat să aducă un plus valoare pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, având în vedere că am discutat ca în cadrul acestui parteneriat să aibă loc și un schimb de păreri metodice în ceea ce privește sistemul de învățământ. Am convenit să existe mobilități în rândul elevilor”, a declarat Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani.

La parafarea protocolului au luat parte și reprezentanți ai administrației locale din Varpalota, oraș din Ungaria înfrățit cu municipiul Petroșani.

“Ne bucură foarte mult protocolul de colaborare între unitățile de învățământ din localitățile înfrățite. Am observat că există activități și pe linie sportivă, și an de an aceste activități sunt mai multe. Sunt deosebite și manifestările culturale care vor avea loc”, a spus Simon Agnes, consilier local din Varpalota.

Programul aferent acestui an conține o serie de activități comune, destinate atât elevilor din cele două localități, cât și comunității.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *