Patru traficanți de minori au fost arestați. Victimele erau fete cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani

Într-o acțiune amplă a procurorilor de DIICOT Arad, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Arad au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț și au dispus arestarea preventivă a patru persoane ce făceau parte dintr-o rețea de proxeneți care în perioada  ianuarie 2018 – ianuarie 2020 au recrutat, transportat și adăpostit mai multe minore provenite din familii destrămate și cu situații financiare precare, în vederea exploatări sexuale prin constrângere psihică și acte de violență.

”La data de 17.01.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților T.A.N., T.C., H.V.D. și C.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravată și pornografie infantilă, în formă agravată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2020, la date diferite şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpații T.A.N., T.C., H.V.D. și C.A. au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, provenite din familii destrămate, cu o situație financiară precară pe care ulterior le-au exploatat sexual prin constrângere psihică și acte de violență.
La data de 16.01.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Arad au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț.
La data de 17.01.2020, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Brașov, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Vaslui, S.C.C.O. Neamț, lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Vaslui, I.P.J. Arad și jandarmi din cadrul I.J.J. Vaslui.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, potrivit comunicatului primit de la DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *