“Patru zile de vacanță și povești din București” pentru copiii din zona defavorizată Cuț a comunei Ghelari

20 de copii din zona defavorizată Cuț, beneficiari ai proiectului “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru”, au trăit patru zile de aventură și încântare într-o excursie special organizată pentru ei în primele zile ale vacanței de vară pe ruta Ghelari (Hunedoara), Sibiu, București, Sighișoara și retur!

Este vorba despre copiii din clasele primare, de gimnaziu și clasele de liceu. Majoritatea lor au mai beneficiat și anterior de excursii de o zi, în județul Hunedoara, în cadrul proiectului amintit. Atât excursia de 4 zile în Capitală, cât și excursiile pe ruta Sarmizegetusa (Țara Hațegului) – Orăștie – Deva, respectiv Sarmizegetusa (Sarmizegetusa Ulpia Traiana Augusta) – Deva, s-au desfășurat în cadrul Sub-activității 7.3 – „Acțiuni de inovare socială în domeniul serviciilor sociale”.

Patru zile de vacanță și povești din București!

Excursia a fost pentru copii o încântare: prima oprire pe traseu a fost la Sibiu, două zile le-am petrecut în București, iar în a patra zi, la întoarcere, am vizitat Cetatea Sighișoarei.

Vă invităm să fiți părtași la periplul nostru, accesând cele 32 de fotografii de pe traseu. Ne veți vedea vizitând minunatul centru istoric al Sibiului, în plin Festival Internațional de Teatru, plimbându-ne pe Podul Minciunilor, surprinși de realitatea holografică la Muzeul Realității Virtuale, dar și sus, mai aproape de nori, cocoțați în Turnul Sfatului!

Apoi, la București, vă invităm cu noi într-un tur al centrului istoric al Capitalei cu autobuzul descoperit (open tour city bus), într-o plimbare cu vaporașul, pe Herăstrău, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, printre căsuțele fermecate ale Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, la Grădina Zoologică din București, la Muzeul “Țăranului Român”, la Muzeul de Geologie, dar în AFI Mall Cotroceni, unde ne-am bucurat de distracție și o sesiune de cumpărături, dar am vizionat și “Alladin”, un film care ne-a amuzat, dar ne-a și remintit care sunt valorile cele mai importante în viață!

Precizăm că toți copiii au beneficiat de transport, cazare, trei mese gratuite zilnice pe parcursul excursiei, precum și de intrare gratuită la fiecare dintre muzeele, tururile sau atracțiile turistice amintite. De asemenea, pentru a fi mai ușor de identificat în aglomerațiile urbane, dar și pentru a-i proteja de caniculă și insolație, le-am oferit copiilor șepcuțe albe, inscripționate cu siglele și titulatura proiectului!

Vă reamintim că, în cadrul proiectului “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru”, Sub-activitatea 7.3 – „Acțiuni de inovare socială în domeniul serviciilor sociale”, specialistul relații publice responsabil va organiza, până la finalul proiectului, în luna august a anului 2020, un total de 10 excursii în județ și patru excursii la București.

Scopul proiectului “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru” este acela de a schimba statutul de zonă marginalizată a cartierului Cuț, din comuna Ghelari, prin implementarea de măsuri care asigură  accesul persoanelor de aici la o gamă  variată de servicii. Excursiile gratuite sunt doar o parte a amplului proiect, care oferă servicii educaționale (ateliere pentru copii de prelucrat metalul și lemnul, de croitorie și de creație pentru crearea de suveniruri), măsuri active pentru adulți (informare, consiliere, cursuri de formare), de antreprenoriat (cursuri de antreprenoriat), servicii sociale și de sănătate (o cantină socială, un cabinet medical, un centru pentru resurse comunitare pentru prevenirea abuzului, neglijării și exploatării copilului, etc.), servicii reabilitare locuințe, servicii juridice (asistență juridică pentru reglementări acte), servicii de facilitare, mediere și voluntariat și servicii de inovare socială (vizite la agenții economici, excursii pentru copii, în Capitală și în județ, seria de evenimente “Adoptă un bătrân”, etc).

După 4 zile de aventură ne-am întors înapoi acasă, la Ghelari

Despre proiectul “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru”

Proiectul “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru”: este derulat de ASOCIAȚIA NON PROFIT L&C CONSULTING, în parteneriat cu Liceul Teoretic Ghelari, Primăria Ghelari și S.C. Project Proform S.R.L. în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, până la jumătatea lunii august a anului 2020.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 26.473.653,25 de lei. Din această sumă valoarea eligibilă nerambursabilă este 22.450.201,22, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 3.847.845,46 lei. Valoarea cofinanţării beneficiarului este de 175.606,57 lei.

Proiectul face parte din Componenta 1 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360) în comunităţile marginalizate, Axa prioritară – Incluziunea socială și combaterea sărăciei. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană – Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020 Componenta 1 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360) în comunităţile marginalizate, Axa prioritară – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Proiect cofinațat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

 

Președinte Asociația L&C Consulting:                                               

Cristian-Corneliu Neamțu

Date de contact: comunitateaghelari@gmail.com

Pagina Facebook: Comunitatea Ghelari – Accepta sprijinul nostru

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.