TikTok va şterge dezinformările legate de schimbările climatice

TikTok începe să şteargă filmările care conţin dezinformări pe tema schimbărilor climatice, după schimbarea recentă a regulamentului de utilizare, prin adăugarea unor clauze legate strict de acest subiect.

Luna trecută, TikTok a adus modificări regulamentului de utilizare a platformei sociale, care include acum clauze prin care sunt interzise dezinformările legate de schimbările climatice.

Acele modificări au intrat acum în vigoare, iar reţeaua chineză a început să le pună în aplicare şi să şteargă filmările care contrazic datele ştiinţifice, filmări care se regăsesc din belşug în cadrul platformei.

Conform unui raport publicat de NewsGuard anul trecut, pe TikTok circulă o cantitate mare de dezinformări de diverse subiecte, printre care se numără şi schimbările climatice.

Acum, platforma nu va mai găzdui conţinutul care „subminează consensul ştiinţific bine stabilit” pe tema schimbărilor climatice.

 

Cu aceeaşi ocazie, TikTok a adăugat noi reguli privind conţinutul generat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Acesta trebuie marcat acum cu etichete speciale, precum „sintetic”, „fals” sau „alterat”.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *