Pentru ce motiv au aplicat polițiștii hunedoreni sancțiuni în valoare de 7000 de lei într-o singură zi

Sancțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Hunedoara.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 12 august a.c., au participat 259  de  polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, precum și ai Protecției Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului, au fost executate 20  de acțiuni punctuale și au fost verificate 101 societăți comerciale/persoane fizice autorizate (restaurante, terase, parcuri etc.). 

Au fost legitimate 439 de persoane și verificate 50  de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei, astfel:

– 2 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

– 2 sancțiuni pentru fapte de natura economica, in context Covid-19.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *