Pentru elevii pasionați de arhitectură | A doua ediție a concursului „Hans Fackelmann”

Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timişoara (FAUT) a lansat cea de-a doua ediție a Concursului de arhitectură Hans Fackelmann. Concursul este dedicat elevilor aflaţi în clasa a XII-a și absolvenților de ciclu liceal care doresc să urmeze studiile de  licenţă din cadrul FAUT, specializarea Arhitectură.

Concursul de arhitectura Hans Fackelmann dedicat viitorilor studenţi arhitecţi a luat naştere din dorinţa de a oferi persoanelor interesate şi eligibile pentru participare, o alternativă la examenul de admitere organizat anual de Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara pentru specializarea Arhitectură. Această formulă etapizata de concurs oferă participanţilor ocazia de exprimare prin desen şi text a modului propriu de percepţie a ceea ce reprezintă sau ce poate fi arhitectura privită ca produs finit, meserie multidisciplinară ori manifest.

În acest sens, Concursul de arhitectură Hans Fackelmann vine în întâmpinarea proceselor propuse prin misiunea fundamentală a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism şi anume: dezvoltarea continuă a procesului de învăţământ, a activităţilor de cercetare, proiectare şi dezvoltare tehnologică şi managerială în concordanţă cu evoluţiile care au loc pe plan naţional şi internaţional.

Înregistrarea la concurs se poate face până în data de 2 martie 2020, prin completarea unui formular digital, disponibil la adresa www.vreaulaarhitectura.ro.

Etapa de calificare constă în elaborarea unei mape de prezentare alcătuite din piese desenate și scrise, raportate la o tematică aleasă de către candidat, pe subiectul „Bauhaus 100” (în 2019 s-au împlinit 100 de ani de la înființarea școlii Bauhaus). Tematica va fi definită de candidat printr-un cuvânt cheie care se va exprima prin piesele scrise și desenate ale mapei.

Termenul limită de trimitere online a materialului aferent etapei de calificare este 16 martie 2020. Etapa finală va avea loc în data de 9 mai 2020, între orele 10:00 – 14:00, în atelierele Facultății de Arhitectură și Urbanism (str. Traian Lalescu nr. 2/A).

Cei care obțin locurile I, II și III la concursul „Hans Fackelmann” pot fi admiși în UPT fără concurs de admitere.

Mai multe detalii se pot obține de pe website-ul dedicat concursului: www.vreaulaarhitectura.ro


Pentru detalii suplimentare:

Lucian Ronkov, Departament Comunicare si Imagine

Telefon: 0725890978 | Email: lucian.ronkov@upt.ro  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.