Pentru salvarea Luminiței, o echipă de pompieri a muncit patru ore. La misiune a intervenit și primarul cu un excavator

La Bretea Română, o brigadă de salvatori s-au luptat patru ore, cu lopeți și un buldozer pus la dispoziție de edilul comunei, pentru a o scoate dintr-o conductă de deversare, lungă de 60 de metri, pe Luminița, o cățelușă care rămăsese blocată la jumătatea țevii.

„Poate o să vă mirați când veți afla cât s-au străduit pompierii Punctului de Lucru Bretea Română să salveze o cățelușă…

Ei bine, nici mai mult nici mai puțin de 4 ore!

Când au plecat din subunitate, nu și-au imaginat că misiunea avea să fie atât de complicată…

Dar ajunși la locul intervenției, au realizat că patrupedul, al cărui lătrat abia se mai auzea, era captiv într-o conductă de deversare lungă de 60 de metri, care se afla la o adâncime de circa 2 metri sub pământ.

De la paznicul stației de sortare din Măceu, mare iubitor de animale, cel care a anunțat evenimentul la 112, au aflat că Luminița dispăruse de mai bine de o zi.

Oricât au încercat pompierii să ajungă la cățelușă, și pe la un capăt și pe la celălalt al țevii, nu au reușit, căci aceasta rămăsese blocată tocmai la mijloc, printre depuneri de reziduuri.

Salvatorii au menținut însă tot timpul contactul cu micul patruped și nicio clipă nu s-au gândit să renunțe!

Și pentru că nu doar noi iubim animalele, primarul comunei Bretea Română a trimis în cel mai scurt timp, în ajutor, un buldoexcavator.

Au fost săpate două gropi, până când salvatorii au depistat cu exactitate porțiunea în care se blocase patrupedul.

Apoi, colegii noștri au continuat munca cu lopețile, teava a fost secționată cu grijă și într-un final au putut zări cu toții, boticul tremurând al Luminiței.

Felicitări, Nicolae, Cornel și Sergiu!

Asta înseamnă să faci tot ce îți stă în putință pentru a salva o viață!”, a informat ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *