Deva: Finanțări europene pentru protejarea sănătății elevilor și a cadrelor didactice din școli

În contextul pandemiei generată de virusul SARS-CoV-2 și a cazurilor noi apărute, implementăm proiecte din fonduri nerambursabile prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), program derulat prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Inițial, Primăria Municipiului Deva a sprijinit unitățile de învățământ cu bani de la bugetul local pentru achiziționarea de dotări pentru protecţia sanitară, soluții dezinfectante și materiale de igienă pe perioada pandemiei.

Ulterior, unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Deva au depus cereri de finanțare pentru a accesa fonduri pe aceste proiecte, cu sprijinul Serviciului Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Au primit finanțare:

  • Colegiul Național ,,Decebal” Deva – 711.032, 87 lei
  • Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil Deva – 294.226,03 lei
  • Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva – 979.541,80 lei
  • Liceul Tehnologic Transilvania Deva – 499.341,88 lei
  • Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva – 267.175,64 lei
  • Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva – 905.939.32 lei
  • Liceul cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva – 1.336.554,91 lei

 

Cu acești bani, școlile vor achiziționa materiale dezinfectante, produse de igienă, aparate dezinfecție și dezinfectanți, echipamente de protecție etc., care sunt imperios necesare pentru a asigura igiena și curățenia unităților de învățământ, pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

 

Sănătatea și siguranța copiilor noștri și a personalului didactic și auxiliar din unitățile de învătământ și implicit a familiilor lor sunt importante pentru administrația publică locală.

 

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *