Pentru soacră, vocea nurorii a fost de neconfundat

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune cu privire la o faptă reclamată de o femeie vigilentă, care şi-a dat seama la timp că ar putea fi înşelată prin metoda „accidentul”.

În data de 15.06.2019, polițiștii  din cadrul Poliției Orașului Hațeg au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 61 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix de către persoane necunoscute, care au încercat să o înşele  prin metoda „accidentul”.

Poliţiştii, în urma verificărilor, au stabilit că femeia, în jurul orei 16:45, a fost apelată de o persoană cu voce de femeie, care s-a prezentat drept „nora” acesteia şi care i-a comunicat că a fost accidentată pe trecerea de pietoni (fără să specifice cu exactitate locul producerii accidentului) şi că are nevoie de o sumă mare de bani, pentru o intervenţie medicală urgentă.

Reclamanta a constatat la timp faptul că vocea de la telefon nu este cea a nurorii sale şi a solicitat să i se comunice numele nurorii, moment în care persoana a întrerupt convorbirea telefonică.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi a tragerii acestuia la răspundere penală.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

      În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *