Percheziții, la domiciliul unui bărbat, care deținea și comercializa droguri, în județele Hunedoara și Cluj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, pe parcursul anului 2024, în mod repetat, aceasta ar fi deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (2-MMC) către consumatori din județele Hunedoara și Cluj.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința persoanei în cauză, situată în municipiul Turda, fiind descoperite și ridicate aproximativ 50 de grame de substanță psihoactivă, porționată și ambalată în mai multe plicuri, un cântar electronic și obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

La data de 16 iunie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, 17 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *