Percheziţii în trei judeţe pentru destructurarea a două grupări care se ocupau cu contrabanda cu ţigări

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut 32 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, pentru destructurarea a două grupări care se ocupau cu contrabanda cu ţigări.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al DIICOT, în cursul anului 2019, la Reşiţa şi Bocşa s-au constituit două grupări infracţionale specializate care se ocupau cu contrabanda cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din cele două oraşe.

”Pe parcursul monitorizării celor două grupări s-a constatat o preocupare permanentă a membrilor de a identifica atât surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ, cât şi extinderea pieţei de desfacere. Specific acestor grupări era faptul că acţionau pe mai multe paliere, prezentând elementele specifice unui grup infracţional organizat. Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat un caracter de permanenţă al actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că actele infracţionale nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale”, se arată în comunicat.

Piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale.

”Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală”, mai arată sursa citată.

Doar pe parcursul monitorizării celor duă grupări infracţionale au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 ţigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin urmează să fie duse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.

Până la acest moment, în urma percheziţiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei şi valută, ţigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deţinută ilegal şi substanţe susceptibile a fi droguri de mare risc.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *