Percheziţii în patru judeţe pentru destructurarea a două grupări care se ocupau cu contrabanda cu tutun

Procurorii DIICOT din Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au făcut 45 de percheziţii domiciliare în judeţele Gorj, Dolj, Hunedoara şi Mehedinţi, pentru destructurarea a două grupări care se ocupau cu contrabanda cu tutun. Peste 40 de persoane au fost duse la audieri la DIICOT Gorj.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de DIICOT, începând cu anul 2018, în comuna Bengesti-Ciocadia, judeţul Gorj, s-au constituit două grupuri infracţionale organizate ce au avut ca scop obţinerea de venituri necuvenite prin comercializarea de produse accizabile, constând în ţigări introduse ilicit în România din Serbia şi Macedonia.

Un număr de 45 de percheziţii au avut loc în cele patru judeţe.

“Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg. de foi de tutun uscat, 15 kg. de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro şi 49.000 de lei”, se arată în comunicat.

La sediul DIICOT Gorj au fost duse 44 de persoane care urmează să fie audiate în acest caz.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *