Perdele forestiere pe drumurile din județul Hunedoara

Pe două drumuri din județul Hunedoara ar fi putea realizate perdele forestiere. Este vorba de DN 7 și DN 68A. Numai că de realizarea acestei investiții în județ se vorbește de vreo 4 ani.

“Pentru județul Hunedoara s-a prevăzut realizarea unei suprafețe de 5,4 ha care protejează pe o lungime de 1,8 km drumul național 7 și o suprafață de 0,78 ha care protejează drumul național 68 A pe o lungime de 0,26 km”, arată Ministerul Apelor și Pădurilor.

Realizarea perdelelor forestiere pe cele două tronsoane de drumuri naționale din județ va mai dura. Compania Națională de Administrare a Infratructurii Rutiere a inițiat procedurile de atribuire a contractelor de servicii de proiectare pentru o suprafață de 1112 hectare în mai multe județe ale țării, și anume: Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova și Vrancea. Ministerul mai menționează că “perdelele forestiere de protecție a căilor de comunicație prezentate a se realiza în județul Hunedoara vor fi demarate după finalizarea celorlalte perdele menționate anterior”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *