Performanța elevilor, susținută financiar

Elevii care au performanțe remarcabile la concursuri vor fi premiați de stat. Guvernul a adoptat Hotărârea privind stimularea performanței şcolare înalte din învățământul preuniversitar. Premiile au o valoare cuprinsă între 200 și 20.000 de lei.

Astfel, la etapa internaţională a competițiilor școlare, categoria I, desfășurate la nivel mondial, se acordă de către Ministerul Educației suma de 20.000 de lei pentru premiul I/medalie de aur cu punctaj absolut.

„Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de ME şi vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România și anume principiul calităţii. Recunoașterea performanței școlare înalte se regăsește ca principiu și în prevederile Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale”, arată documentul.

Cea mai mică sumă, de 200 de lei va fi acordată fiecărui elev care face parte din echipa/formația de elevi premiată la etapa națională a competiției școlare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *