Instalatorii falși lucrează pe mulți bani

În cursul zilei de miercuri,  în jurul orei 11:00 poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă SNUAU 112,  de către două femei în vârstă de 84 de ani şi respectiv 83 de ani, ambele din municipiul Hunedoara, despre faptul că la locuințele lor, s-au prezentat doi bărbați ca fiind reprezentanți ApaProd, pentru verificări la apă. În urma așa-ziselor verificări, cei doi au pretins și primit, de la părțile păgubite, sumele de 950 lei, respectiv 230 lei. Prejudiciile cauzate nu au fost recuperate.

În acest caz, a fost întocmit dosar de cercetară penală pentru infracţiunea de înșelăciune.

 

Poliţiştii vă atrag atenţia că….         

Autorii de înșelăciuni nu au scrupule, moralitate sau milă, urmărind să câștige cu orice preț MULT și RAPID. De cele mai multe ori își aleg victimele din rândul persoanelor în vârstă. Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al autorităților publice, companii de utilități sau prestatori de servicii (ex:deratizare). Este convingător și insistent, poate fi bărbat sau femeie, iar povestea  spusă nu poate fi refuzată pentru că aparent este în beneficiul victimelor.

 

Țineți seama de sfaturile primite

Înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE și LEGITIMAȚIA DE SERVICIU.

Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.

Solicitați întotdeauna, PE LOC, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că este o înșelătorie.

 

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *