Intervenţie a Salvamont, pentru detectarea trupului persoanei dispărute într-un baraj de lângă Haţeg

Salvamontişti din mai multe judeţe intervin, marţi, în sprijinul pompierilor şi al scafandrilor, pentru căutarea persoanei dispărute duminică într-un baraj de lângă Haţeg, în judeţul Hunedoara. Este a treia zi consecutivă când trupul este căutat, după ce, începând de duminică, au intervenit pompierii cu bărci şi scafandrii. Salvatorii montani acţionează cu ajutorul unor sonare ultraperformante, structurile Salvamont fiind singurele care au astfel de aparatură de căutare în mediul acvatic.

Salvatori acvatici şi scafandri din cadrul serviciilor Salvamont-Salvaspeo din judeţele Gorj, Mureş, Harghita şi Hunedoara acţionează, alături de pompieri şi scafandri, pentru căutarea trupului unei persoane înecate în lacul din zona Sântămăria Orlea de lângă Haţeg, în judeţul Hunedoara.
„Victima a fost căutată de scafandri timp de două zile, dar datorita suprafeţei mari a lacului şi vizibilităţii reduse, căutările au rămas fără rezultat, situaţie în care s-a apelat la salvatorii acvatici din cadrul serviciilor Salvamont. Structurile Salvamont-Salvaspeo sunt singurele din ţară care deţin cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apă a persoanelor, detectoare bazate pe inteligenţă artificială”, informează, marţi, Salvamont România.
Conform sursei citate, există cinci servicii Salvamont care deţin astfel de aparate, fiind vorba despre cele din Gorj, Harghita, Mureş, Neamţ şi Braşov.
„În mai puţin de un an de când au intrat în dotarea salvatorilor, detectoarele au găsit 4 victime în toate cele patru situaţii în care au fost solicitate, în căutări care au durat între 5 minute şi 3 ore. Chiar dacă menirea noastră este de a salva oameni, am acceptat să ne pregătim şi dotăm corespunzător şi pentru astfel de situaţii, pentru a veni în sprijinul familiilor care trec prin aceste tragedii şi care mai au doar o singură dorinţă, să îşi poată îngropa creştineşte pe cel înecat. De asemenea, localizarea victimei permite timpi mai scurţi de intervenţie a scafandrilor şi, implicit, de expunere la riscuri”, transmit salvamontiştii.
Recent, salvatorii montani au intervenit şi în judeţul Vâlcea, ajutând la reperarea locului în care se afla trupul unei femei dispărute într-un lac de acumulare.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *