Persoană surprinsă în timp ce sustrăgea bunuri dintr-o locuință din municipiul Orăștie

În data de 12 aprilie 2021, în jurul orelor 13.00, un jandarm hunedorean aflat în afara orelor de serviciu, în municipiul Orăștie, a observat un tânăr care escalada gardul unei proprietăți private de pe strada Popa Șapcă și a pătruns în interior. Jandarmul a observat, de asemenea, că poarta de acces este deschisă și a luat legătura telefonic cu proprietarul casei, pe care îl cunoștea,  acesta precizând faptul că se află la serviciu și nu are cunoștință despre situație.

Jandarmul l-a informat despre situația constatată și l-a sfătuit să revină la domiciliu, continuând să supravegheze intrarea în imobil.

La scurt timp după încheierea conversației, din proprietatea respectivă a ieșit o persoană care avea asupra sa un bagaj voluminos. Întrebat cu privire la activitatea sa, tânărul a răspuns că ”execută lucrări de renovare a interiorului casei, cu acordul proprietarului”.

Jandarmul și-a declinat calitatea și a solicitat tânărului, în vârstă de 24 ani, să aștepte sosirea proprietarului. La sosirea acestuia din urmă, tânărul surprins în flagrant a încercat să fugă, fiind imobilizat până la sosirea efectivelor din cadrul Poliției municipiului Orăștie.

Cercetările vor fi continuate de către structurile de cercetare penală competente, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *