Pacienții cu autism vor beneficia de consiliere psihologică gratuită și de un plan de intervenție personalizat

În curând, persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de servicii gratuite de consiliere psihologică. Casa de Asigurări de Sănătate a demarat procedura de contractare cu cabinetul psihologic Pop & Asociații din municipiul Hunedoara.

 

Astfel, copiii și adulții din județ, diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie și consiliere psihologică clinică, logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav.

 

„Intrăm într-o stare de normalitate și CAS Hunedoara face primul pas în susținerea pacienților cu autism, implicându-se în decontarea tratamentelor necesare persoanelor cu aceste suferințe. Salutăm acest program derulat prin CNAS și ne dorim ca un număr  cât mai mare de specialiști în domeniu să devină partenerii noștri, astfel ca toți pacienții din județul Hunedoara să poată beneficia de sprijin concret din partea statului. Ne manifestăm deschiderea și sprijinul atât pentru furnizori cât și pentru pacienți, și le stăm la dispoziție cu toate resursele, pentru a beneficia de drepturile lor”, a declarat Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

 

 

CAS Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *