Pestă porcină confirmată în sudul județului, pe un fond de vânătoare

Comunicat de presă – Privind ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (Unitatea Locală de Decizie) convocată în vederea stabilirii măsurilor care trebuie luate pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană din localitatea Vulcan, județul Hunedoara.

Astăzi, 18 ianuarie 2020, în cadrul ședinței Unității Locale de Decizie (ULD) din cadrul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara (CJSU), convocat de prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în calitate de președinte al CJSU, a fost aprobat, prin Hotărârea nr. 2 din 18 ianuarie 2020, „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană, confirmată la mistreții morți pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparținând AVPS Băniceana – Aninoasa”.

Pe teritoriul fondului de vânătoare în care s-a declarat focarul de boală au fost găsiți, în zilele de 16 și 17 ianuarie 2020, 4 porci mistreți morți.

Pesta Porcină Africană a fost confirmată în baza Buletinelor de Analiză nr. 10309/18.01.2020 și 10312/18.01.2020 emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA).

Totodată, potrivit Art.2 al hotărârii menționate mai sus, se menține interdicția desfășurării târgurilor și expozițiilor de animale de interes zootehnic (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline și bovine) pe teritoriul județului Hunedoara, pe o perioadă nedeterminată, interdicție instituită prin Hotărârea CJSU (ULD) nr. 6 din 10 septembrie 2019.

La ordinul prefectului de Hunedoara, Vasilică Potecă, a fost dispusă transmiterea deciziilor adoptate în C.J.S.U. tuturor primăriilor din județ.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *