Peste 100 de sportivi s-au întrecut cu telescaunul din Parâng

Inedita competiție de alergare montană ”om contra telescaun”, respectiv Run The Lift, a adunat și anul acesta la start 130 de competitori, în ciuda vremii capricioase. Concursul este organizat de Asociația Sportivă ”Toma Coconea”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Petroșani. Pe o vreme care seamănă mai mult a iarnă, cei 130 de competitori au avut un singur obiectiv, și anume acela de a se întrece cu bătrânul telescaun din munte. Opt dintre concurenți au reușit și să învingă instalația pe cablu.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să mă aflu, astăzi, alături de Tomi Coconea, la punctul de plecare în această inedită competiție de alergare montană. Mă bucur că, de la an la an, acest concurs strânge la linia de start tot mai mulți iubitori ai sportului în aer liber și, totodată, ai muntelui. Îl felicit pe Tomi pentru această inițiativă care promovează nu doar un stil de viață sănătos, dar și Petroșaniul și munții Parâng, concursul fiind o excelentă oportunitate de a atrage în zona noastră oameni din întreaga țară și chiar de peste hotare. De asemenea, îi felicit pe toți concurenții care, astăzi, s-au luat la întrecere cu telescaunul, în ciuda vremii capricioase, precum și pe toți cei implicați în reușita acestei manifestări sportive”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Concursul de alergare de tip ”vertical” este deja un simbol Parâng și nu puțini sunt cei care vor să învingă telescaunul.

„Această competiție, care este din ce în ce mai mediatizată, înseamnă foarte mult pentru Parâng. Veneau și foarte mulți străini anul acesta dacă nu ar fi fost această problemă cu COVID-ul, dar se pare că unele țări vor intra în carantină. Chiar dacă nu am avut noroc anul acesta, cu siguranță o să devină un concurs internațional și, astfel, va cunoaște din ce în ce mai multă lume Parângul și zona noastră frumoasă”, a precizat Toma Coconea, sufletul acestei acțiuni sportive.

Toți concurenții au fost scutiți de la plata transportului cu telescaunul, conform unei hotărâri de Consiliu Local, iar la sosire au fost așteptați cu ceai cald și energizante, din partea organizatorilor și a sponsorului oficial.

Run The Lift este un concurs organizat în scopul promovării unui stil de viață sănătos, dar care își dorește să contribuie și la creșterea numărului celor care aleg să alerge în natură. Traseul măsoară 2,5 km, în urcare, de la cota 1070 la cota 1685.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.