Peste 1000 de elevi hunedoreni vor beneficia de laptopuri

Peste 1000 de laptopuri vor ajunge, în cursul acestei săptămâni, la elevii hunedoreni care provin din medii defavorizate. Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara anunță faptul că în urma finalizării procedurii de achiziție lansate de MEC-UMPFE în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar (ROSE), în județul Hunedoara va fi livrat de către SC Eta2U SRL, în această săptămâna, un prim lot constând într-un număr de 1069 laptopuri din cele 1704 achiziționate. Restul de 635 dispozitive vor fi livrate unităților de învățământ la începutul lunii aprilie.

Dispozitivele electronice sunt destinate îmbunătățirii condițiilor de predare-învățare din 31 de unități de învățământ de nivel liceal eligibile pentru Proiectul ROSE, fiind menit să faciliteze învățarea prin intermediul tehnologiei și al internetului, în contextul pandemiei de COVID-19, produse de coronavirus.

Laptopurile vor fi puse la dispoziția elevilor care nu dispun de echipamente electronice pentru desfășurarea activităților didactice online și permit liceelor să fie mai bine pregătite în cazul suspendării cursurilor față-în-față, prin sprijin acordat celor mai dezavantajați elevi, evitând adâncirea inechităților cauzate de accesul inegal la resurse, precum și posibilul abandon al elevilor proveniți din grupuri dezavantajate.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.