Peste 1700 de hectare ripariene vor fi reconstruite ecologic în următorii trei ani

Mai exact, este vorba despre 7 zone considerate pretabile pentru reconectare (cinci în bazinul hidrografic Jiu și două zone în bazinul hidrografic Crișuri) identificate de specialiștii de la Apele Române Jiu și Apele Române Crișuri a căror conectivitate va fi refăcută (refacerea/reconstrucția ecologică a habitatelor, conservarea speciilor aferente pajiștilor, zonelor acvatice și dependente de apă).

Finanțarea proiectului se va asigura prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) 2020 – 2026, Pilonul “Tranziția Verde” în cadrul Componenta C2: „Păduri și protecția biodiversității”, Investiția I4. ”Investiții integrate de reconstrucție ecologică a habitatelor și conservarea speciilor aferente pajiștilor, zonelor acvatice și dependente de apă”, Subinvestiția I4.1 – „Eliminarea obstacolelor din cursurile de apă în scopul facilitării refacerii conectivității habitatelor și speciilor dependente de apă”.

În prezent, instituția derulează contractul de finanțare a serviciilor de proiectare în valoare de 38.379.030,00 lei, echivalentul a 7.706.632,53 euro, al cărui termen de finalizare este în a doua parte a anului 2026.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *