Peste 18.000 de joburi au fost puse la bătaie în luna martie

Angajatorii au pus la bătaie peste 18.000 de locuri de muncă în luna martie, cele mai multe dintre ele în domenii precum vânzări, IT şi Telecom, financiar-contabil, inginerie şi construcţii, se arată într-un raport realizat de portalul BestJobs.

La polul opus, domeniile educaţie, juridic şi Horeca au înregistrat cele mai puţine locuri de muncă disponibile în luna martie – doar 780 de locuri de muncă la nivel naţional.

În ceea ce priveşte candidaţii români, aceştia au realizat de la începutul lunii martie aproape 700.000 de aplicări la joburile disponibile pe platforma Bestjobs, cu aproximativ 25% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2020. Cei mai activi în ceea ce priveşte aplicările la joburi au fost candidaţii din judeţele Bucureşti, Timiş, Prahova, Braşov, Cluj, Iaşi Constanţa, Ilfov, Arad şi Argeş. Astfel, candidaţii din cele 10 judeţe au înregistrat aproximativ 23% din totalul aplicărilor la joburi din luna martie.

Joburile care s-au bucurat de cel mai mare număr de aplicanţi în luna martie au fost cele de: contabil, asistent vanzari, software şi web developers şi inginer, cu peste 2.000 de aplicanţi fiecare.

Şi în luna martie joburile remote (telemuncă) au continuat să fie la mare căutare, iar candidaţii care au fost cei mai interesaţi să aplice la un job remote au fost cei din Bucureşti, Cluj şi Timiş. La polul opus, candidaţii din judeţe precum Dolj sau Bihor au fost cel mai puţin interesaţi de perspectiva de a lucra de acasă.

Cei mai mulţi angajatori care au recrutat personal pentru job-uri remote activează în domenii precum IT&C, financiar-consultanţă, BPO, marketing, resurse umane şi vânzări.

În acelaşi timp, conform unui studiu realizat în ultimul trimestru al anului trecut de către Bestjobs şi Boston Consulting Group, unul dintre cei mai mari consultanţi de business din lume, şase din zece români (61%) au declarat că ar dori să muncească de la distanţă pentru o companie din afara ţării, în condiţiile în care numărul celor care vor să lucreze în afara ţării s-a redus aproape la jumătate în ultimii doi ani.  Topul primelor 10 ţări unde românii ar vrea să muncească de la distanţă este format din: Marea Britanie, Germania, SUA, Franţa, Italia, Austria, Spania, Canada, Belgia şi Elveţia.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.