Peste 2.000 de posturi vacante sau temporar vacante de anul trecut din sectorul sănătate şi asistenţă socială vor putea fi ocupate, prin concurs sau examen

Guvernul a aprobat, joi, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale. Astfel, prin acest memorandum, peste 2.000 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen. Este vorba despre posturi vacantate în cursul anului 2023. A fost aprobată ocuparea tuturor celor 599 de posturi de medici solicitate.

„Guvernul României, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Ministerul Sănătăţii se preocupǎ de asigurarea resursei umane în special în spitalele din subordinea administraţiei locale. Guvernul României a aprobat prin Memorandum organizarea de concurs pentru ocuparea a 2.226 de posturi în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor locale”, a transmis, joi seară, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Acesta prezită detaliat lusta cu posturile, respectiv:

  • 706 posturi de medici
  • 746 posturi de asistenţi medicali
  • 470 posturi de personal medical auxiliar
  • 75 de posturi pentru TESA
  • 45 de posturi pentru personalul de specialitate medico-sanitar
  • alte posturi

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *