Peste 30.000 de euro costă reparațiile la conducta de apă ruptă de viituri

Peste 30.000 de euro va costa refacerea conductei de apă care alimentează vestul Văii Jiului. Conducta a fost ruptă de viitura de săptămâna trecută pe o distanță de 100 de metri, iar timp de trei zile, patru localități, respectiv Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa nu au avut apă potabilă. Momentan apa este furnizată prin alte conducte, însă presiunea este foarte scăzută, acestea fiind subdimensionate. Pentru a repara conducta ruptă, cei de la ApaServ trebuie să investească peste 30.000 de euro.

„Peste 30.000 de euro ne costă numai conducta, fără piesele de cuplare, fără masivele de ancoraj, fără săpături, fără munca fizică. Dar apoi, la finalul analizei, facem o rectificare de buget şi vedem apoi de unde găsim aceşti bani. Este, însă, primordial, că nu avem rezerve de apă altfel.   Când vom avea estimările gata, le transmitem, dar, din experienţa noastră, niciodată nu am primit bani. Acum este o situaţie diferită, dar suntem priviţi ca societate comercială. Vom solicita şi noi sprijin, dar până atunci, trebuie să dăm bani”, a declarat Cristian Ionică, director general al SC ApaServ Valea Jiului.

În plus, pentru a înlocui conducta este nevoie de circa o lună. Toate piesele trebuie realizate la comandă, acestea negăsindu-se pe stoc, fiind piese specifice zonei.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *