Peste 35.000 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră

Peste 35.600 de figurine de plastic inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, dar susceptibile a fi contrafăcute, au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Bechet într-un camion care venea din Bulgaria. Jucăriile, a căror valoare pe piaţă depăşeşte 9,6 milioane de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit în compartimentul de marfă al unui camion, peste 35.600 figurine de plastic inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care șoferul mijlocului de transport a încercat să le introducă  în ţară.

În data de 04.01.2019, la ora 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar I.E, în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, jucării din Bulgaria pentru o firmă din Spania.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, cantitatea totală de 35.612 figurine de plastic inscripționate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile să aducă atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci înregistrate.

La cercetări, șoferul nu a putut prezenta documente care să ateste autenticitatea jucăriilor și a declarat că nu cunoștea faptul că acestea sunt susceptibile de a fi  contrafăcute.

Întreaga cantitate de bunuri, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 9.675.520 lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit.b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *