Peste 4000 de dispozitive electronice cu conexiune la internet vor fi distribuite elevilor hunedoreni până în 11 ianuarie 2021

În cadrul programului național „Școala de acasă”, aprobat prin H.G. nr. 370/2020, Ministerul Educației și Cercetării, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a achiziționat un număr de 250.000 de echipamente pentru uz școlar.

Pentru județul Hunedoara a fost centralizat un necesar de 2759 de tablete. Dintre acestea, 1200 de tablete, au fost deja distribuite elevilor hunedoreni la finalul lunii noiembrie, iar restul de 1559 de dispozitive electronice cu conexiune la internet au fost recepționate și vor fi distribuite de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, marți, 29 decembrie, către unitățile de învățământ, asigurând astfel necesarul de tablete pentru elevii de nivel gimnazial identificați fără dispozitive, din județul Hunedoara.

Prin achiziții descentralizate, în cadrul proiectului ROSE (Romanian Secondary Education), finanțat prin Banca Mondială, se vor achiziționa dispozitive IT destinate unui număr de 1093 licee la nivel național, iar județul Hunedoara a fost cuprins cu un necesar de 1704 bucăți de laptopuri, 138 de camere de luat vederi pentru desfășurarea videoconferințelor și 129 de table interactive, în valoare totală de 978090 lei.

Prin programul național „Educația în siguranță”, aprobat prin HG nr. 756/2020, Guvernul României a alocat, din fondul de rezervă, 100 milioane lei pentru achiziția de tablete, laptopuri și echipamente sanitare destinate inspectoratelor școlare și unităților de învățământ preuniversitar. Județului Hunedoara i-a fost alocată suma de 2 milioane de lei pentru aceste achiziții, 300.000 de lei pentru echipamente sanitare și 1,7 milioane de lei pentru echipamente IT, din care Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a achiziționat 2413 de tablete, ce vor fi livrate până la sfârșitul anului 2020.

În plus, unitățile de învățământ, autoritățile publice locale, inspectoratele școlare sunt instituții eligibile pentru depunerea de proiecte finanțate prin Programul Operațional Competitivitate (POC), gestionat de Ministerul Fondurilor Europene, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 144/2020, emisă de Guvernul României, pentru a beneficia de echipamente IT prin achiziții descentralizate. Proiectele pot fi depuse în aplicația MySMIS (https://mfe.gov.ro/poc-ghidul-solicitan … didactice/), în perioada 02.11.2020 – 01.02.2021.

Analiza realizată la nivel județean a evidențiat, în acest moment, demararea procedurilor pentru depunerea proiectelor finanțate prin Programul Operațional Competitivitate (POC), Axa prioritară 2–TIC – Prioritatea de investiții – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, de către 28 de unități de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara (pentru 15 unități de învățământ), Consiliul Județean Hunedoara (pentru 4 unități de învățământ), respectiv, de către primării (pentru un număr de 35 de unități de învățământ). În cazul a 8 unități de învățământ din mediul rural, a fost asigurat întregul necesar de dispozitive electronice cu sprijinul autorităților publice locale sau al altor instituții/ONG-uri.

Sursă: Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.