Peste 600 de familii și persoane singure din Deva primesc ajutor pentru încălzirea locuinței pentru tot sezonul rece

Peste 600 de familii și persoane singure din Deva primesc ajutor pentru încălzirea locuinței pentru tot sezonul rece. LISTA beneficiarilor poate fi consultată pe site-ul Primăriei Deva!

Un număr de 614 familii și persoane singure din municipiul Deva beneficiază de ajutor de la stat pentru încălzirea locuinței pe tot parcursul sezonului rece (1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024), după ce au depus cereri până la data de 20 noiembrie 2023.

Dreptul la acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și suplimentului pentru energie este stabilit prin Dispoziție a Primarului, care conține (în anexe) numele și prenumele titularilor și venitul acestora, cuantumul ajutorului și perioada pentru care se acordă.

LISTA beneficiarilor de ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie, în funcție de sistemul de încălzire utilizat, poate fi consultată pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Informații publice – Comunicate și anunțuri publice sau accesând link-urile: https://www.primariadeva.ro/index.php/informatii_publice/anunt/4442, https://www.primariadeva.ro/index.php/informatii_publice/anunt/4465.

Solicitanții ale căror cereri au fost respinse vor primi Dispoziția Primarului la adresa de domiciliu comunicată, cu motivarea soluției de respingere.

Conform datelor centralizate de Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială al Direcției de Asistență Socială Deva, valoarea totală a ajutorului de încălzire acordat familiilor/persoanelor care au depus cereri până la data de 20 noiembrie 2023 este de 95.806 lei. Un sfert dintre beneficiari (25%) utilizează gaze naturale, aproape trei sferturi (72%) – combustibili solizi și/sau petrolieri, iar alți 3% – energie electrică.

Pe de altă parte, valoarea totală a suplimentului pentru energie acordat este de 12.840 lei. Aproape trei sferturi din totalul beneficiarilor (72%) utilizează energie electrică, în timp ce 20% folosesc gaze naturale și 8%, combustibili solizi și/sau petrolieri.

 DE REȚINUT! Direcția de Asistență Socială Deva va prelua cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței până în data de 20 martie 2024. Suplimentul pentru energie poate fi solicitat pe tot parcursul anului.

 

CERERILE însoțite de documentele justificative se pot DEPUNE de luni până joi – între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri – între orele 8:00-11:00, în următoarele LOCAȚII:

– Piața Centrală Deva, etaj 1, Birourile nr. 22 și nr. 24

– Direcția de Asistență Socială Deva, etaj 1, Compartiment Ajutor social, Beneficii locale – în cazul persoanelor care beneficiază de ajutor social și alocație pentru susținerea familiei

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0755.878.814, în timpul programului de lucru.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie se acordă familiilor cu un venit mediu net lunar de până la 1.386 lei/persoană și persoanelor singure cu venit net lunar de maximum 2.053 lei.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *